Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювечета»Пиле със зеленчуци и сирене в гювече

Пиле със зеленчуци и сирене в гювече

Пиле със зеленчуци и сирене в гювече
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. парти
  • чушки - 5 - 6 бр. печени, червени
  • домати - 5 - 6 бр. печени, червени
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • сирене - 200 г краве
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете бутчета в тиган за 10 мин. Добавете лука, нарязан на полумесци, нарязаните печени зеленчуци и ситно нарязания чесън.

Оставете на котлона за още 5 мин. Добавете подправките и свалете, разпределете бутчетата и зеленчуците в гювечета (тези продукти са за 2 гювечета) и натрошете сирене отгоре.

Печете на 220 градуса за 35 мин. Поръсете с пресния магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: