Дядовата яхния с арпаджичета и кюфтенца

26/02/2016
Русиана Михайловаот Русиана МихайловаПомощник Готвач 1x
"Тази рецепта за за кюфтенца на фурна с арпаджик, домати, моркови и бяло вино е за ценители и мераклии"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 484
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформяме кюфтенца, които запържваме за кратко в малко мазнина. Отцеждаме ги и отделяме настрана.

Арпаджичетата запържваме цели в същото олио, като предварително сме ги почистили. Разбъркваме. След като се позапържат, към тях добавяме подправките (без захарта).

Морковът се рендосва, а доматите нарязваме на ситно. Заедно с доматеното пюре добавяме към лука. Щипката захар поставяме, за да не киселее от домата. Разбъркваме добре.

Добавяме виното и малко вода. Оставяме да се задуши на слаба температура. След това пресипваме сместа в йенски съд, а кюфтенцата се разполагат отгоре.

Разбъркваме и запичаме на 200 градуса за 20-30 минути. След изпичане посипваме със скълцан пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар