Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Яхния»Дядовата яхния с арпаджичета и кюфтенца

Дядовата яхния с арпаджичета и кюфтенца

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Дядовата яхния с арпаджичета и кюфтенца
Снимка: Русиана Михайлова
2 / 4
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Тази рецепта за за кюфтенца на фурна с арпаджик, домати, моркови и бяло вино е за ценители и мераклии"

Необходими Продукти

  • арпаджик - 1 кг (със средна големина)
  • кайма - 500 г с подправки
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 3 - 4 бр. белени
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • бяло вино - 50 - 60 мл
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за запръжка
  • захар - 1 щ.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформяме кюфтенца, които запържваме за кратко в малко мазнина. Отцеждаме ги и отделяме настрана.

Арпаджичетата запържваме цели в същото олио, като предварително сме ги почистили. Разбъркваме. След като се позапържат, към тях добавяме подправките (без захарта).

Морковът се рендосва, а доматите нарязваме на ситно. Заедно с доматеното пюре добавяме към лука. Щипката захар поставяме, за да не киселее от домата. Разбъркваме добре.

Добавяме виното и малко вода. Оставяме да се задуши на слаба температура. След това пресипваме сместа в йенски съд, а кюфтенцата се разполагат отгоре.

Разбъркваме и запичаме на 200 градуса за 20-30 минути. След изпичане посипваме със скълцан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: