Италианско домашно Тирамису

26/02/2016
Биляна
отБилянаГотвач1483221901
"Италианско тирамису, което за нула време може да се озове и във вашия хладилник "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 840
  • Преглеждания за месеца634
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафето се сварява и се оставя да изстине. Жълтъците се разделят от белтъците и се разбиват до побеляване. Добавя се маскарпонето.

Белтъците и захарта се разбиват на сняг и се добавят към крема от жълтъци и маскарпоне. В кафето се потапят бишкотите, докато поемат хубаво и се подреждат в тавичка.

Отгоре се мажат с получения крем и така се редуват ред бишкоти, ред крем. След последният слой крем с помощта на цедка се поръсва с какао.

Тавичката се покрива с фолио и се оставя в хладилник за поне 6-7 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много вкусен десерт. Браво.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв