Италианско домашно Тирамису

26/02/2016
Биляна
отБилянаИноватор1763902382
"Италианско тирамису, което за нула време може да се озове и във вашия хладилник "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 598
  • Преглеждания за месеца273
  • Преглеждания за седмицата63
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафето се сварява и се оставя да изстине. Жълтъците се разделят от белтъците и се разбиват до побеляване. Добавя се маскарпонето.

Белтъците и захарта се разбиват на сняг и се добавят към крема от жълтъци и маскарпоне. В кафето се потапят бишкотите, докато поемат хубаво и се подреждат в тавичка.

Отгоре се мажат с получения крем и така се редуват ред бишкоти, ред крем. След последният слой крем с помощта на цедка се поръсва с какао.

Тавичката се покрива с фолио и се оставя в хладилник за поне 6-7 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много вкусен десерт. Браво.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!