Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Румънска баница-Малай

Румънска баница-Малай

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Румънска баница-Малай
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Прочутата румънска баница Малай, за чиято рецепта всички питат"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 12 с.л. (равни)
  • брашно - 12 с.л. тип 500 (равни)
  • сол - 1 к.л.
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сирене - 300 г краве
  • олио - 150 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За течната смес разбийте яйцата с олиото. Загасете содата в киселото мляко, разбъркайте и добавете към яйцата.

За сухата смес пресейте брашното в купа, добавете царевичния грис, бакпулвер, сол и захар.

Смесете сухите и течните смеси, разбъркайте до хомогенност и добавете натрошеното сирене.

Намажете форма с падащ ринг с малко масло, поръсете с шепа царевичен грис и изсипете сместа.

Печете 20 минути на 180 градуса, след което извадете от фурната и сложете заливка, направена от разбитите яйца с киселото мляко.

Печете още 20 минути до златиста коричка на баницата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: