Туршия от хрупкави люти чушлета

26/02/2016
Анонимен
отАнонименНовак27
"Открихме идеалната рецепта за приготвяне на туршия с хрупкави люти чушлета и бързаме да я споделим с вас!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 920
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В рецептата умишлено няма посочени количества. Количествата зависят от броя на бурканите /тип Омния/.
Практическия начин на определяне на количествата е изпитан през годините многократно.

Измивате чушлетата и режете дръжките /да не заемат място/. Можете да изберете различни по цвят и големина, за да ви стане шарена и красива туршията.

Подготвяте и си измивате бурканите, тип Омния. Не е необходимо да ги подсушавате. Във всеки буркан наливате оцет до долния ръб - назъбената на буркана долна част /Виж снимката/.

Добавяте му 2 супени лъжици захар с връх и 1 супена лъжица сол с връх. Слагате десетина зърна черен пипер. Слагате 3-4 кръгчета кромид лук. Слагате 1-2 стръка пресен копър.

Нареждате чушлетата и доливате с вода до горния ръб на буркана. Затваряте бурканите /може и с найлонова капачка/ и ги разтрисате, за да се разтворят солта и захарта.

Повтаряте процедурата всеки ден по два пъти в продължение на десетина дни.

Полезни съвети:

- Внимателно подберете качеството на оцета, солта и производителя. Некачествените оцет и сол са най-честите виновници, чушлетата да се кашнат;

- Приготвените чушлета оставете поне един ден да престоят на хладно място, за да можете да премахнете кашнатите и некачествените.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.02.2016 19:34
Оххх стига че ми се напълни устата,представям си колко са хубави :)
1
0
Начинаещ кулинар
Заповядай на гости и ще те почерпим. :)
1
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.02.2016 19:09
Обичам чушлета но тази година нямах възможност да консервирам и затова си купувам,но не са същите като домашно направените
0
0
Начинаещ кулинар
Ние си направихме 4 вида /снимката/ общо 5кг. Почти не останаха :)
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв