Вкусно пълнено агънце

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Вкусно пълнено агънце
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 4
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
260 мин.
Порции
10
"Направете го както трябва и пълненото агънце ще събере цялото семейство на вкусен семеен обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 агне (около 9 - 10 кг)
  • ориз - 400 г
  • гъби - 400 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • чесън - 1 връзка пресен
  • джоджен - 2 връзки
  • сол
  • червен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме агнето и го натриваме с масло отвън и отвътре, натриваме го и с червения пипер и сол.

Приготвяме плънката, като задушаваме гъбите с лука, нарязан на ситно. Добавяме чесъна, джоджена, сол и разбъркваме. Добавяме ориза и разбъркваме.

Прибавяме гореща вода и оставяме малко да ври. Махаме от котлона и пълним агнето с ориза и накрая зашиваме.

Печем в загрята фурна на 160 градуса под фолио 2-3 часа. Когато е готово, махаме фолиото да се запече и отгоре стане хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Идва пролет, да се хванем за зелено! И естествено върви с агънца. Да ви кажа който има възможност да си го опече на пещ става нещо извънземно!
26.02.2016 16:06
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Е не,това вече не е човешко :)
Лигавник ще трябва да слагам вече,уникално е !
26.02.2016 15:58