Торта с хляб и бисквити

26/02/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта препоръчвам използването на стар хляб.
Махнете корите на хляба-да остане само средата, накиснете я в прясното мляко и изстискайте добре.

Сложете в купа хляба, захар, какао и меко масло. Разбийте с миксер до получаването на гладък крем. Разтворете 20 г от желатина в 50 мл студена вода, оставете да набъбне и затоплете в микровълнова за няколко секунди, като внимавате да не кипне.

Добавете го към крема и отново разбъркайте. Нарежете плодове по избор, /аз използвах сини сливи и нектарини/, като малка част отделите за декорацията накрая.

Вземете форма за торта с отделящи се стени, наредете на дъното бисквити, сложете и около стените. Вземете част от плодовете и ги сложете върху бисквитите, сипете част от крема и поръсете със сладко по избор.

Отгоре наредете отново бисквити, пак плодове, крем и сладко и така до свършване на продуктите, като накрая завършите с крем. Разтворете останалия желатин по същия начин.

Декорирайте тортата с останалите парчета плодове, намажете ги с желатин да не потъмняват и оставете тортата в хладилник да стегне. Махнете ринга след минимум 6 часа.

Бележка: Маслото може да замените с маргарин, аз не го препоръчвам. Кремът се получава изключително вкусен, сладкото е опция, може да не се добавя. Снимките са с лошо качество, защото са отпреди години, ще се радвам да опитате и споделите свои.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар