Снежни кифлички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Снежни кифлички
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Едни невероятно вкусни кифлички, с които смятаме да прекалим веднага щом излязат от фурната!"

Необходими Продукти

  • конфитюр - 230 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • мая - 42 г
  • прясно мляко - 260 мл
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • яйца - 3бр.
  • захар - 240 г
  • брашно - 1 кг
  • За поръсване
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята като я сложите в топлото прясно мляко с лъжица брашно и захар. Оставете да шупне. Пресейте брашното, направете кладенче, сложете яйцата, захарта, олиото, ванилия, сол и сода.

Започнете да замесвате тесто като постепенно наливате и от млякото с маята. Месете до получаване на гладко тесто, което да не лепне по ръцете, ако е необходимо може да добавите още малко олио, но не слагайте повече брашно.

Готовото тесто започнете да удряте в масата, като броите до 100. Стоте удара на тестото активизират маята, правят еластично тестото и по този начин то става на конци.

Оставете тестото покрито с влажна кърпа да втаса за час. Размесете след втасването още веднъж и разделете тестото на 4 части.

Всяка част разточете на кръгла кора с дебелина 0. 5 см, разрежете я на кръст и след това напречно, за да получите триъгълници. Сложете в широката част на всеки лъжичка конфитюр и навийте на кифличка.

Същата процедура се повтаря и с останалите части от тестото. Подредете кифличките в тава намазана с малко масло с разстояние една от друга.

Оставете да втасат за 30 минути и намажете с разбит жълтък. Печете на 170 градуса около 40 минути до златист цвят. Накрая поръсете кифличките с пудра захар.

Бележка: Получават се 48 бр. малки кифлички, затова вероятно ще ви е необходимо да ги печете на няколко пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Страхотна закуска,слагай кафето Сия,идвам :-)
27.02.2016 10:04
1
1
Покажи всички подкоментари