Паниран език

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Паниран език
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не правете грешката да поканите гости на паниран език - всичко ще изядат, че и за още ще питат"

Необходими Продукти

  • език - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • брашно
  • бира - 1 ч.ч
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода слагаме да се свари езикът. Може да ползвате телешки или свински, както ви хареса.

След като се свари, изцеждаме от водата и го белим. Нарязваме го на кръгчета. В купа разбиваме яйцата.

Взимаме парче топим в бирата, брашното и накрая в яйцето и пържим в сгорещено олио.

По желание може да се добави черен пипер. Сервирайте с чеснов сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
как разбираме кога е добре сварен?
11.04.2016 10:38
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Добави му малко черен пипер или подправка за свинско месо става по ароматно.
29.02.2016 11:54