Здравословно ризото с тиквичка и моркови

27/02/2016
"Това ризото е не само здравословно, но и много вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 149
  • Преглеждания за месеца577
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо кафявият ориз се накисва в студена вода за 12 часа, иначе цял ден ще го варите без да е готов.

Изплаква се, слагаме нова студена вода и оставяме на котлона да се вари във вода в съотношение 3:1.

След 25 минути е готов и се прецежда. В тиган се загрява олиото, сипва се нарязаният лук, нарязана тиквичка на кубчета и морковите, нарязани на парченца.

Поръсваме малко сол и сипвам 30 мл вода да се задушат зеленчуците, като се разбърква от време на време. Щом омекнат, сипваме отцедения ориз и разбъркваме за 5 минути. Поръсва се с мащерка, сол на вкус и пресен магданоз.

Много вкусно и здравословно! Подходящо както за диабетно болни така и за болни от Хашимото.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
За първи път готвя с кафяв ориз ,много съм доволна от гозбата, защото по нищо не отстъпва на белия ориз само дето иска повече време за приготвянето
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв