Тиква с крем-карамел

27/02/2016
"Гениална рецепта за най-любимият десерт на българите - крем карамел в тиква "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 520
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиква - 1/2 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • мляко - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половин тиква се поръсва със захар и се запича.

После в нея се излива млечно-яйчена смес за крем карамел, приготвена от 6 яйца, 8 с.л. захар и литър мляко.

Пече се на 100-150 градуса до готовност.

Ако е по-малка тиквата, сместа е наполовина.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много ефектна рецепта мисля да я пробвам. Карамел в случая няма.
0
0
Камелия
Камелия
29.02.2016 20:44
Захарта върху запечената тиква... не е съвсем карамел, но я има :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв