Домашен пай

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105466130416
Домашен пай
Снимка: Adriyana - Adi
1 / 2
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • захар - 100 г
  • масло - 100 г меко
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 6 с.л.
  • за плънката
  • ябълки - 8 бр.
  • захар - 6 с.л
  • канела - 1 ч.л
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месим меко тесто от указаните продукти.

Разделяме на 2 части, като едното парче тесто трябва да е малко, тъй като от него ще направим лентички. Другото разполагаме в тава или форма за пай.

Ябълките ги варим, пасираме и подслаждаме.

Мажем върху тестото и поставяме украса от лентички. Мажем с жълтък за блясък. Печем на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: