Свинско задушено в плик

27/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618165
"При печенето в плик храната става много ароматна и вкусна, задушава се, а месото става крехко. Затова ви подготвихме тази прекрасна рецепта"
Приготвяне10 мин.
Готвене75 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108 156
  • Преглеждания за месеца329
  • Преглеждания за седмицата129
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - пушен, 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • подправка за месо - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - сушен, 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета, сложете го в купа. Сложете подправките, соев сос, сух лук и чесъна накълцан на ситно.

Объркайте като втриете подправките в месото.

Оставете в хладилника за 2 часа да се маринова.

Сложете месото в плик за печене и го затворете, сложете плика в тава и задушавайте във фурна на 180 градуса за час, след което разтворете плика, много внимателно за да не се изгорите от парата, изсипете месото във тавата и запечете 15 минути.

Поднесете месото в голяма чиния на масата с прибори за сервиране.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
09.03.2017 19:08
Ако нямате плик, става и с хартия за печене или алуминиево фолио като направите от тях плик "зашит" с телбод.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв