Вкусна кавърма в гювече

27/02/2016
"Класическа пилешка кавърма със зеленчуци, ароматни подправки и люто чушле. Прекрасна гозба за деня"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 564
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на кубчета. Изпържете кубчетата в масло и ги посолете. Нарежете лука на ситно.

Задушете го в друг съд с олиото. Прибавете последователно морковите, нарязани на дребно, и доматения концентрат. Пържете, докато остане на мазнина.

Смесете месото и запържените зеленчуци. Прибавете подправките - черен и червен пипер. Разпределете сместа в три гювечета.
Поръсете с настърган кашкавал.

Изпечете в предварително загрята фурна на около 200 градуса за около 10-15 мин. до получаване на златиста кашкавалена коричка.
Извадете готовите гювечета от фурната.

Поръсете с нарязан магданоз. При поднасянето поставете гювечето върху подложка, а до всяко гювече поставете люта чушка и стрък магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар