Пържено пиле със зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пържено пиле със зеленчуци1 / 2
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 2 - 3 с.л. краве
  • моркови - 1/2 ч.ч., ситно нарязани
  • лук - 1 непълна ч.ч., ситно нарязан
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бяло вино - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето нарязваме на 4 парчета. Натриваме със сол, червен пипер и пасиран чесън.

Порциите месо изпържваме в олиото, след което тази мазнина се излива.

Прибавяме краве масло, нарязаните лук и морковите. Като омекне лукът, се слага дафиновият лист и се налива виното.

Ястието се захлупва с капак и се държи на слаб огън около 45-50 минути, докато омекне месото.

Посоляваме на вкус и поднасяме с гарнитура от задушени картофи или задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: