Пита Три Сирена

27/02/2016
NEVI
отNEVIПомощник Готвач1624983
"Днес ще ви предложим тази невероятно вкусна и красива домашна питка с 3 сирена. Можете да я поднесете както за закуска, така и като хляб. Истинска наслада за очите и езика"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 600
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и разтворете маята, захарта и една супена лъжица брашно и оставете да шупне. Пресейте брашното и солта, направете кладенче в него сипете яйцето и шупналата мая.

Започнете да месите до получаване на меко тесто което не лепне по ръцете. Разделете тестото на топки по около 50 грама (12-13 броя), и оставете да почине тестото за 10-15 минути.

В това време направете пълнежа като смесите трите сирена с белтъка и разбъркате добре.

От всяка топка върху добре набрашнен плот разточете тънка кора, едната половина на кората намажете със сместа от сирена, а другата нарежете на ленти (вижте снимките). После навийте на руло като почнете от страната на плънката, и от рулото направете охлюв.

Подредете оформеното тесто в тава с размер около 30см. застлани с хартия за печене. Оставете питата да втаса на топло за 30-40мин. Намажете с жълтък и поръсете със сусам.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
В тестото добавям мас става много пухкаво тестото.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!