Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от боровинки

Конфитюр от боровинки

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105466130417
01/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Боровинка по боровинка вкусен конфитюр става"

Необходими Продукти

  • боровинки - 3 кг
  • захар - 1.5 кг
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се насипват със захарта и престояват на хладно 1 нощ. Пресипете в тенджерка отделилия се боровинков сок от накисването и го варете за около час.

Излива се отново върху плодовете и се оставя за още няколко часа.

След това пак се отделя и пак се вари по същия начин. Повтаря се до желаната гъстота на сиропа за сладкото от боровинки.

След като е готово, се добавя чаена лъжица лимонена киселина към последния горещ сироп, смесен с плдоовете, с което сладкото е достигнало желаната гъстота.

Конфитюрът се разсипва в бурканчета.

Конфитюрът от боровинки се стерилизира 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: