Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета с картофи на фурна

Пилешки дробчета с картофи на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пилешки дробчета с картофи на фурна1 / 2
14/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"И да не забравите да добавите и сметаната, защото иначе няма да е вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 300 г
  • картофи - 5 броя
  • лук - 3 стръка зелен)
  • домати - 1 брой
  • масло - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дробчетата и ги сложете да се задушат в 1 с.л. масло и малко вода и се изваждат от тигана. Картофите се обелват, нарязват и сваряват до полуготовност, след което се отцеждат.

В др. лъжица масло, в същия тиган се задушава накълцания на едро лук, добавят се картофите, а след това и нарязания домат. Сипват се дробчетата, овкусява се с подправки на око и всичко се прехвърля в тава за печене.

Долива се чаша гореща вода и се пече, докато се поизпари течността. Малко преди да извадите дробчета с картофи на фурна, ги залейте с разбитата сметана и след 2 минути извадете от фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

КЕИТ РУСЕВА
КЕИТ РУСЕВА
ПО ВАШАТА РЕЦЕПТА СЪМ ГО ПРИГОТВЕЛА.ХАРЕСА МИ.САМО ТОВА ЧЕ СЕ ПЪРЖИ НЕ МИ ХАРЕСВА.ЗА ЯЗВАТА НЕ Е ДОБРЕ
17.03.2012 14:24
1
1