Свинско на тиган с пържени картофки

27/02/2016
"За заети домакини сме приготвили един вкусен аламинут - малко мазничко, но пък много вкусно"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 361
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на тънки филийки. Отцедете ги от водата и ги подсушете. Сгорещете олиото /достатъчно, за да покрива картофите/.

Изпържете картофките до златисто. Отцедете ги от мазнината и ги овкусете със сол и къри.

Нарежете свинското месо на подходящи парчета. Сложете ги в съд /тиган/ за пържене. Добавете около 1 к.ч. олио и пържете до златисто.

Добавете нарязания лук на подходящи парчета и го добавете към месото. Пържете до омекване на лука. Овкусете месото със сол и черен пипер.

В подходящ съд, сложете в средата изпърженото месо и го обиколете с пържени картофки. Гарнирайте с перца зелен лук.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар