Кавърма с овнешко месо

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Овнешко или агнешко - няма значение, пригответе го по тази рецепта и няма как да сгрешите"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г овнешко
  • зелен лук - 2 връзки
  • чесън - 3 връзки зелен
  • джоджен - няколко пресни листа
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 пакетче, краве
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме месото и нарязваме на хапки като за шишчета.

Задушаваме, докато омекне в мазнината заедно с едро нарязан зелен лук. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Прехвърляме в тавичка и заливаме с киселото мляко, нарязан зелен чесън и листенца пресен джоджен.

Запичаме кратко в гореща фурна до готовност. Поднасяме с гарнитура от варен ориз или картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: