Овчи Курбан

27/02/2016
Йорданка
отЙорданкаИноватор3642591663
"Традиционен овчи курбан, какъвто все още се приготвя на много места у нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене110 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 593
  • Преглеждания за месеца354
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • месо - от овца
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства и се насича на парчета.

Слагате месото в подходящ голям съд, добавяте водата и се вари на бавен огън.

Пропорцията между месото и водата е 1:1. Ако имате една кофа месо, слагате една кофа вода или една тенджера месо-една тенджера вода.

В началото трябва да го препените непременно. Сол се добавя според вкуса ви.

Когато месото е сварено, курбанът е готов. По желание се слага глава лук, за да оцвети курбана в лек жълтеникав цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Този курбан става много вкусен но в нашия край слагаме лук на едро и зърна черен пипер, придават аромат.
1
0
Йорданка
Йорданка
28.02.2016 14:21
Голяма вкусотия и задължително върви с чесън :)))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!