Пилешки сърца в масло

14/06/2011
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"С бири или с вино вървят повече според вас? "
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 634
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата70
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карантия - 1 кг пилешки сърца
  • масло - около 100 г краве
  • дафинов лист
  • черен пипер - смлян на вкус
  • сол
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л., по желание
  • магданоз - накълцан

Начин на приготвяне

Загрейте вода на котлона и сложете пилешките сърца да се сварят до готовност с дафиновия лист, след което ги отцедете.

Загрейте маслото в тиган (при нужда добавете още 1 с.л.) и изсипете пилешките сърца. Оставете да се задушават, като разбърквате за около 10-тина минути.

Накрая прибавете подправките, соевия сос и галетата. Разбъркайте за кратко и снемете от котлона. Поднесете с накълцан магданоз по желание.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 4
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Криси
Криси
22.08.2011 14:59
Пропуснах към супичката от бульона на сърцата, върви и фиде.
5
0
Криси
Криси
22.08.2011 14:56
Освен дафинов лист, прибавете и 2 стръкчета розмарин. След оцеждането на сърцата, не изхвърляйте бульона, а сварете 3 - 4 картофа на кубчета в него. Отделно задушете 1 морков и 1 лук нарязани наситно, с 1 настърган домат. Смесете задушените зеленчуци с булзона от сърцата и сварените картофи. Накрая застройте с кофичка кисело мляко и 2 жълтъка. Поръсете с чер пипер и ситно нарязан магданоз. Става прекрасна супичка - ще си оближете пръстите - наздраве.
8
0
Бате Митко
Бате Митко
20.04.2015 18:19
каква е тази супа с картоф и морков ? Да не живеем в каменната ера ? Поне да беше добавила топчета от кайма или нарязани на кубчета телешко или свинско контрафиле . Вегетарианците отдавна не са на мода .
5
10

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти