Козунак с локум и орехи

27/02/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1357137513844
Приготвяне100 мин.
Готвене45 мин.
Общо145 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 494
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята трябва да се активира в половин купичка топло мляко с малко захар и брашно. Яйцата със захарта разбивам на пяна.

Пресявам брашното и прибавям от млечната смес. Добавям и шупналата мая. Започвам да меся с ръце и постепенно добавям от стопената мас.

Меси се толкова, докато се образуват мехурчета и тестото да стане еластично. А това се разбира, като се разтяга на плота и удря поне 100 пъти.

Оставям тестото на топло, покрито с кърпа, и след като е готово го разделям на 6 топки. Всяка правя на фитил, като го разтягам и с пръсти забивам парченца локум и натрошени орехи.

От трите фитила оплитам плитка и слагам в намазана форма от фолио за козунак. Оставям на топло да втасат след което ги мажа със разбит жълтък, мляко и олио.

Посипвам обилно със захар и пека на 160 градуса в загрята фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!