Лапад с кафяв ориз

27/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 351
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • лапад - 2 връзки
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • кафяв ориз - 200 г сварен
  • мащерка - 2 щипки
  • олио - 3 с. л.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства от жилите и се измива и нарязва. Загрява се олиото в тенджерка, задушава се нарязаният ситно лук и лапад.

Разбърква се, добавяме и сварения и отцеден ориз. След две минути се поръсва със сол и червен пипер.

Залива се с гореща вода да покрие продуктите и оставяме на тих огън, да къкри докато остане на мазнинка.

Накрая се поръсва с мащерка. Най вкусно е с пресен чесън!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Не съм готвила със кафяв ориз,той по трудно ли се вари от белия.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв