Лапад с кафяв ориз

Лапад с кафяв ориз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кафяв ориз - 200 г сварен
  • мащерка - 2 щипки
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства от жилите и се измива и нарязва. Загрява се олиото в тенджерка, задушава се нарязаният ситно лук и лапад.

Разбърква се, добавяме и сварения и отцеден ориз. След две минути се поръсва със сол и червен пипер.

Залива се с гореща вода да покрие продуктите и оставяме на тих огън, да къкри докато остане на мазнинка.

Накрая се поръсва с мащерка. Най вкусно е с пресен чесън!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не съм готвила със кафяв ориз,той по трудно ли се вари от белия.
27.02.2016 14:30
1