Конфитюр от сини сливи

27/02/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор278854671
"И вие ли като нас просто обожавате конфитюр от сини сливи?"
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 888
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отмерваме четири килограма добре узрели сини сливи. Измиваме ги хубаво. Махаме им костилките и ги нарязваме на четвъртинки.

Слагаме ги в дълбока тенджера и ги засипваме с два килограма захар. Захлупваме ги и ги оставяме да престоят така 18-20 часа.

След това слагаме на котлона и варим, като често разбъркваме с дървена лъжица. Капваме капка върху чиния и когато тя не се разлива, значи конфитюрът е готов.

Прибавяме оцета и индришето, нарязано на дребно, и варим още пет минути.

Сваляме от огъня и пълним в добре измити и подсушени бурканчета. Затваряме хубаво с капачки и изваряваме за 10 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гергана  Георгиева
Аз също слагам лимонена киселина понякога, но в случая съм я заместила с оцет, който изпълнява същата роля, като на лимонената киселина, а именно да не се захаросва сладкото.
0
0
Ваня Георгиева
Накрая добавям лъжичка лимонена киселина.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв