Канелони Изкушение

27/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67293117145
"Едно изкушение, на което искате да се отдадете "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 179
  • Преглеждания за месеца1391
  • Преглеждания за седмицата56
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и нарежете на дребно. Месото нарежете на малки парчета и запържете в зехтина до златисто, добавете лука, пържете до омекване и добавете виното.

Изчакайте течността да се изпари, добавете тиквичките и гъбите, запържете и тях и накрая прибавете чушките. Подправете на вкус с подправките, гответе още 5 мин и махнете тигана от котлона. Оставете да се охлади.

Направете Бешамел като сложите касерола на котлона, добавете в нея маслото, след като се разтопи добавете брашното и го запържете за кратко, като непрекъснато разбърквате с бъркалка. Сипете затопленото прясно мляко и варете соса до сгъстяване, като бъркате, за да не захване на дъното. Подправете със сол, индийско орехче и млян бял пипер.

В тавичката, в която ще ги печете, сложете на дъното половината от доматения сос, настържете скилидка чесън и поръсете с босилек. Отгоре сипете един черпак от сос Бешамел и изравнете по цялото дъно.

Напълнете канелоните със сместа от месото. Вземете всяка тръбичка, запушете с ръка единия ѝ край и напълнете другия отвор с помощта на лъжичка или най-добре с пръсти и натъпчете хубаво сместа в тях. Наредете ги в тавичката една до друга, сипете върху тях останалия доматен сос и сипете целия Бешамел.

Покрийте тавичката с алуминиево фолио и задушете в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути. Извадете фолиото и настържете обилно кашкавал върху канелоните.

Поставете отново във фурната да се запекат до златиста коричка на кашкавала около 15 минути. Накрая извадете тавата и изчакайте малко да изстинат, консумирайте топли, но не горещи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

цветослава киркова
Олеее уникалниии , аз скоро правих с кайма , спанак и бешамел , но нямаха такъв вид , тези са суупер !
0
0
Марина
Марина
27.02.2016 17:28
Направо ми се разтече соса Бешамел по устните :)
Страхотна рецепта :)

Поздрави
0
0
Илияна Димова
Много хубава рецепта ! До сега не съм приготвяла канелони,вкуса им като на кори за лазаня ли е
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
27.02.2016 14:08
Самите канелони нямат разлика от корите за лазаня,Илиянка.Тестото се приготвя и за двете по една рецепта мисля,просто после като се готвят придобиват различен вкус от продуктите и сосовете сложени в тях
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв