Пухкави сладки понички

27/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395619615
"Когато става дума за понички - няма насита "
Приготвяне90 мин.
Готвене50 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 256
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топло прясно мляко и меда. Изчакайте няколко минути да се активира и шупне. Разбийте яйцата с портокаловия сок в купичка.

Брашното пресейте, направете кладенче сложете сол, яйцата, маслото и постепенно замесвайте, като добавяте от маята до получаване на гладко меко тесто, което да не лепне по ръцете.

Оставете покрито на топло за час да втаса и удвои обема си. Направете крема, като сложите тенджера на котлона, сипете в нея 800 мл от млякото, захарта, ванилията и маслото.

В купа си разбийте яйцата, добавете останалото прясно мляко и брашното. Разбийте с бъркалка до пълното усвояване на брашното, така че да няма бучки.

Сипете сместа на тънка струйка към врящото прясно мляко и бъркайте енергично до сгъстяване и получаване на гладък пухкав крем без бучки.

Тестото размесете още веднъж след втасване и го разделете на 3 равни части. Всяка част разточете на кръгла кора с дебелина 0.5 см и с помощта на ринг или чаша изрежете от тях кръгове.

Поръсете ги леко с брашно и покрийте с домакинско фолио. Изрезките отделете и използвайте накрая, като ги съберете на тестена топка и отново разточите на кора.

Оставете ги да втасат за 30 мин. отново и изпържете на маслена баня на средна температура всяко кръгче като ги обръщате от двете страни.

Извадете ги върху домакинска хартия и охладете. Напълнете шприц или пош с дълъг накрайник с крема и запълнете всяка поничка.

Ако нямате подобни пособия, просто направете лек разрез в поничката и напълнете с помощта на малка лъжичка. Накрая поръсете с пудра захар.

Поничките може да напълните с течен шоколад, сладко или плодове по избор. Според размера се получават средно между 30-40 понички.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марина
Марина
27.02.2016 17:38
Наистина пухкави понички :).
Любими мои понички, но отнемат доста време за правене.

Поздрави:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв