Домашен боров мед

27/02/2016
"Добавете нещо вкусно и много полезно към домашната аптека - домашен боров мед "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 492
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • борови връхчета - 80 - 100 бр. млади
  • захар - 1.2 кг
  • вода - 1.5 - 2 л.
  • лимонена киселина - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боровите връхчета се берат млади (щом започнат да растат и имат повече смола по тях).

Кипнете водата и сложете боровите връхчета да поврат около 15 мин. Отстранете съда от котлона и ги оставете да киснат за около 20 мин.

Прецедете течността, сложете я в чист съд и прибавете захарта. Варете до сгъстяване (може да пробвате върху суха чинийка, като капнете капки от меда - ако не се разтичат, значи е готов).

Преди да свалите съда от огъня, добавете лимонената киселина.

За по-дълго съхранение го разлейте в бурканчета, затворете с капачки и заварете за около 5 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.04.2016 09:05
бях го забравила, а когато бях малка баба ми най-редовно ми даваше и се чувствах доста по-добре.
2
0
Веселина Константинова
Благодаря! Много е полезен при лекуването на кашлица.
1
1
Джемиле Чешлиева
Използвам често боров мед с чай. Рядко консумирам пчелен. По-вкусен ми е . Поздравления за рецептата.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!