Пиле яхния с грах

27/02/2016
"Богата пилешка яхния с грах, която внася много топлина и вкус на трапезата!"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 058
  • Преглеждания за месеца1066
  • Преглеждания за седмицата420
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 400 г
  • грах - 400 г от консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • доматен сок - 3 - 4 с.л.
  • бульон - 2 ч.ч. пилешки
  • черен пипер
  • магданоз
  • лук - 1 - 2 глави
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го сварете. Обезкостете го. Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Добавете червеният пипер и доматеният сок. Сложете пилешкото и разбъркайте.

Гответе 3-4 мин. Прибавете граха заедно със сока и прецедения пилешки бульон. Овкусете със сол. Гответе, докато ястието остане на мазнина.

Сгъстете ястието, като разбиете брашното с малко вода и добавите сместа на тънка струйка към ястието. Гответе още 5 мин. Преди завършека, добавете подправките.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

NEVI
NEVI
29.02.2016 13:51
Аз използвах пилешки пържоли от бит сложих и морков и готви във фурната после згъстих с царевично нишесте сложих и чубрица защото много я харесвам
0
0
Гергана  Георгиева
Толкова лека,вкусна и приятна яхния се е получила.Харесва ми.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв