Летни гювечета

28/02/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф122466425807
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 896
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим, почистваме и нарязваме на парченца картофа, тиквичките, морковите и зеления фасул, прибавяме и граха.

Пускаме зеленчуците за пет минути във вряща подсолена вода. Нарязваме на ситно лука и го изпържваме с 20 г краве масло на умерено силен огън.

Прибавяме към него отцедените зеленчуци и обелените и нарязани на кубчета домати. Засилваме огъня и оставяме да поври за 3 минути.

Към сместа прибавяме млякото, в което сме разтворили една лъжичка брашно, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.

Ароматизираме с индийско орехче, като продължаваме да бъркаме, най-добре с дървена лъжица още за 2-3 минути на силен огън.

Готовата смес разпределяме в гювечета, поръсваме със ситно настърган кашкавал и слагаме за 20 минути в загрята до 180-200 г фурна. Сервираме горещи.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!