Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Старозагорски курабийки

Старозагорски курабийки

АнонименАнонимен
Новак
218293275
Старозагорски курабийки
Снимка: Анонимен
1 / 3
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1 тава
"Няма нищо по-хубаво от домашното, затова днес приготвихме тези домашни курабийки с нежен ванилов вкус - класическа рецепта от старозагорския край"

Необходими Продукти

  • мас - 4 кафени чашки
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 5 кафени чашки
  • кисело мляко - 2 кафени чашки
  • амониев бикарбонат - 2 пакетчета
  • сода - 1 чаена лъжичка
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - за меко тесто, колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се чашка по чашка разтопената мас с непрекъснато бъркане, после се добавя киселото мляко с разтоврената в него амонячна сода и обикновена сода.

Започвате да добавяте постепенно пресятото брашно смесено с ванилията до получаване на меко маслено тесто.

Оформят се курабийки с формички или през шприц и се подреждат върху тава с хартия за печене или намазана с мазнина на разстояние, защото увеличават обема си около 2 пъти.

Пекат се околко 20 минути на 220 градуса. Опечени са, когато по ръбчетата започнат да покафеняват леко.

Ако обичате по-изпечени- задръжте ги малко повече във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: