Тесто за пици и мекици

28/02/2016
Adelina Georgieva
отAdelina GeorgievaНовак2123
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 257
  • Преглеждания за месеца523
  • Преглеждания за седмицата70
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • вода - 1 кофичка от кисело, хладка вода или затоплено прясно мляко
  • мая - 1/2 кубче (около 20 г) или 1 пакетче суха на Д - р Йоткер
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 - 2 ч.л. (зависи от предпочитанията)
  • брашно - около 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко със содата, добавете солта.

Маята се разтваря в затопленото прясно мляко (или вода) и се добавя към киселото мляко.

Добавя се олиото и всичко се разбърква добре. Започвате постепенно да добавяте пресятото брашно до получаване на меко и лепкаво тесто.

Аз го правя вечер, слагам го в хладилника в захлупена тенджера, да втасва. На следващата сутрин е готово за пържене на мекици за закуска, а за обяд и вечеря можете да направите пици.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
И аз правя така тестото,много е удобно и стават сполучливи
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв