Баница с праз лук и сирене

27/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618165
"Още топла я намажете с масълце и се насладете на невероятната вкусотия, която сте приготвили "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 738
  • Преглеждания за месеца865
  • Преглеждания за седмицата61
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на колелца и изпържете до омекване в 2 с.л. зехтин.

Разбийте яйцата в купа, добавете млякото с бакпулвера, половината зехтин, натрошеното сирене им поръсете с чубрица.

Разбъркайте всичко и добавете праз лука. Подмажете кръгла тава с диаметър 30см с маслото, вземете една от корите, напръсайте я с малко от останалия зехтин и сложете аст от плънката.

Завийте на руло и сложете в средата на тавата.

По същия начин направете с останалите кори и плънка, като ги редите около средната в тавата във формата на охлюв.

Намажете баницата с разбит жълтък и сложете в загрята фурна на 170 градуса за около час до златисто-кафява коричка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Чубрицата ми е най-използваната подправка,но не ми е минало през ум да я слагам в баница.Интересно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв