Скални връхчета за 15 минути

27/02/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Тези скалички наистина ни впечатлиха. Много са вкусни и са наслада както за всеки гост, така и за цялото семейство. И най-важното приготвят се само за 15 минути "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84 792
  • Преглеждания за месеца552
  • Преглеждания за седмицата172
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • сухи пасти - 6 бр. готови (240 г)
  • чаени бисквити - 150 г.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 125 г. разтопено
  • сладко - 5 с.л. (в случая от боровинки)
  • ром - 1 ч.л. есенция
  • стафиди - 50 г.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • за ганаша
  • черен шоколад - 200 г.
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в 50 мл топла вода да поомекнат. Бисквитите натрошете на ситно.

В купа натрошете сухите пасти, добавете какао, бисквитите, орехите, прясното мляко, сладкото и изцедените стафиди.
Размачкайте всичко с ръка, разтопете маслото и го добавете. Започнете да размесвате до пълното поемане на маслото и получаване на влажна лепкава смес.

Покрийте купата с фолио и оставете в хладилник да стегне за 30 мин.

От получената тестена смес оформете с ръце конусчета (скалички) и ги подредете в чиния. Сложете отново в хладилника за час да стегнат.

Направете шоколадовия ганаш като загреете сметаната и преди да кипне, махнете от котлона. Добавете към нея разчупения шоколад, изчакайте минута и разбъркайте до получаване натечен шоколад.

Извадете получените скалички и всяка покрийте с шоколадовия ганаш, поръсете с кокосови стърготини и оставете отново в хладилник за час.

От товаколичество продукти се получават 15 бр средни на големина скалички.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Веселина Константинова
Обичам шоколадовите сладкиши! Както винаги, си представила страхотна рецепта! Лесно и оригинално, и вкусно......
7
0
Николай
Николай
28.02.2016 13:18
15 минути хи хи хи?
23
0

Виж всички коментари или напиши такъв