Лесни питки със сирене и кашкавал

28/02/2016
Adelina Georgieva
отAdelina GeorgievaНовак2123
"Тези лесни и пухкави домашни питки можете да сервирате като хляб или като закуска - резултатът е винаги безупречен"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 242
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разтваря със содата, докато шупне.

Добавят се с бъркане яйцата едно по едно, солта и постепенно се добавя брашно, докато стане много лепкаво тесто.

През цялото време може да се бърка с лъжица. Добавя се и натрошеното сирене.

В тава за печене с лъжицата се оформят питки, като върху всяка се поръсва настърган кашкавал и се поставя парченце масло.

Пече се на 250 градуса до готовност-да придобият златист вид.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много лесна и вкусна рецепта за закуска.
0
0
Adelina Georgieva
Adelina Georgieva
03.03.2016 10:16
Рецептата е от старата тетрадка на моята свекърва. Много ми харесаха още първият път, когато ги опитах на закуска. Децата също много ги обичат. Понякога им добавям по едно кубче шунка в средата и кашкавала не го настъргвам, а го режа на кубчета и върху всяка питка, върху шунката слагам кубче кашкавал и парченце масло. Стават с друг вкус.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв