Питка със сирене и чубрица

28/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру182682658913
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 037
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото прясно мляко се натрошава и разбърква маята със захарта и оставяме за 10 минути да се активира.

После с брашното, олиото, солта се замесва меко тесто и оставям да втаса 40 минути. Разделя се тестото на 2 топки.

Първата се точи на кора върху хартия за печене с по-голям диаметър от тавата.

Намазва се с олио и се поръсва с чубрица и риган. Втората част тесто също се разточва на кора със същия размер, поставя се върху първата.

В средата се поставя чашка и от нея към края се реже на 16 триъгълника. През един се поръсва със сирене и всеки непоръсен се поставя върху един поръсен.

Усуква се и се навива на охлюв. Оставя се да втаса втори път 20 минути и се намазва с разбит жълтък, поръсваме със сусам.

Пече се в загрята фурна 180 градуса около 40 минути до готовност. Изважда се и намазваме с масло, покриваме с кърпа да омекне. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
В нашия край използваме самардала и шарена сол, също става много ароматна питката.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв