Трахана с пастърма

28/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф747308266
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо586
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • трахана - 200 г
  • пастърма - 100 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • масло
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Траханата се залива с 250 мл. хладка вода и се оставя да поомекне като се разбърква от време на време. В тенджера се слага олио и масло да се разтопи.

Добавя се ситно нарязаният лук да се запържи. Пастърмата се надробява на ситно, добавя се към лука.

Следва червеният пипер. След като се запържат малко се долива вода и се оставя да заври за около 20-25 мин.

След това се добавя траханата, разбърква се и се оставя да ври още около 20 мин. докато се сгъсти малко.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!