Нашенска мусака

Нашенска мусака
Снимка: Adriyana - Adi
1 / 7
28/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 - 4 с.л. от консерва
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • бял пипер - 1 к.л.
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода
  • за заливката
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. Слагаме каймата в купа, сипваме малко студена вода (около 100 мл) и разбиваме каймата.

В дълбок тиган наливаме олиото и в него запържваме нарязания на дребно лук. Добавяме разбитата кайма и запържваме и нея за 2-3 минути.

Прибавяме 3-4 лъжици домати от консерва, сол на вкус, бял пипер една кафена лъжичка, универсална подправка една супена лъжица.

Накрая прибавяме нарязаните на кубчета картофи и разбъркваме добре.

Прехвърляме съдържанието в тавичка и го заливаме с топла вода, след което слагаме в загрята фурна на 200 градуса за около 45 минути.

Приготвяме заливката, като разбиваме в купа три лъжици брашно заедно с малко студено прясно мляко, така че да се получи рядка каша.

Слагаме в кашата три яйца и разбиваме хубаво, след което добавяме и останалото мляко. Изваждаме от фурната почти готовата мусака и я заливаме със заливката, след което я връщаме обратно във фурната за около 15 минути до придобиване на златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: