Месо във фолио

15/06/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Приготвянето на голямо парче месо може да е истинско предизвикателство за уменията на домакините, но ние имаме идея и ще ви помогнем "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 768
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 голямо парче, може и телешко
  • горчица - 3 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах, може и счукани скилидки
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • соев сос - на вкус
  • мед - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • лимони - сок от половин лимон
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 100 г
  • бекон - 100 г

Начин на приготвяне

Изберете хубаво голямо и немазно парче месо. С остър нож направете по повърхността му няколко резена (все едно го режете на дебели филии, но не докрай). Горната част на свинското или телешкото трябва да стане на резени (до средата на парчето).

Направете марината, като смесите горчицата, виното, соевия сос, меда, лимоновия сок заедно с чесъна, сол и черен пипер на вкус. Намажете месото с една част от маринатата, покрийте го и го оставете в хладилника за около 12 часа.

След това нарежете на тънко кашкавала и бекона и разпределете от тях в процепите на месото. Намажете обилно с останалата част от маринатата и го увийте добре в алуминиево фолио. Поставете месото в йенска тенджера и сложете да се пече в предварително загряна умерена фурна за около 2 часа. Печенето зависи от дебелината на парчето месо.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Симона
Симона
25.11.2011 13:44
Рецептата е просто страхотна! Препоръчвам я на всички :))
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв