Пукани чушчици

29/02/2016
Adriyana - Adi
отAdriyana - AdiЧирак105113
"Апетитни чушлета, от които трябва да затворите поне дузина бурканчета!"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 987
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • люти чушки - около 500 г или колкото поеме бурканът
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - до ръба на буркана
  • олио - 1 с.л.
  • целина - стрък
  • аспирин - 1 таблетка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушлетата - пукаме ги на котлон или на каквато печка разполагаме.

Бурканът с маринатата се загрява на друг котлон, много слаб.

Няма да се пръсне - изпробвано е.

Когато са готови чушките, се слагат и натъпкват в горещата марината.

Накрая бурканът се затваря и обръща с капачката надолу.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар