Пиле върху бирена бутилка с картофки

29/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Време е за една много вкусна идея с печено пиле с картофи бира"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 712
  • Преглеждания за месеца451
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 600 г
  • пиле - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бира - 1 стъклена бутилка

Начин на приготвяне

Пилето се намазва обилно с масло и поръсваме със сол, черен и червен пипер от всички страни.

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Нанизва се пилето върху бирената бутилка откъм трътката, така че да излезе от гърлото му.

Поставя се бутилката с пилето в тава, а около него се разпределят картофите, полети с олио и овкусени със сол и черен пипер.

Когото заври бирата, започва да облива пилето и го овкусява още повече. Печем на долно ниво във фурната на 200 градуса около 1 час и половина до златиста коричка.

Поднасяме печеното пиле с гарнитура от картофки. Класика и вкусотия!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

ВИЛИ-Виолета Матева
еее малко ми е далечко от Бургас до София ,но все пак благодаря :))))
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
благодаря за поканата в кой град се намира този битов ресторант Така поднесено е супер
0
0
Joro
Joro
14.07.2016 21:07
Това е истинския съд за приготвяне на пиле с бира и картофки! Това можете да опитате в нашия битов ресторант, а от там може и да си вземете и съда за печене на пиле!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв