Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Салата с бекон и миди

Салата с бекон и миди

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Салата с бекон и миди1 / 2
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • миди - 250 г
  • лук - 1 глава
  • подправки - 1 връзка зелени (магданоз, копър, розмарин)
  • бекон - 200 г
  • кисели краставички - 100 г
  • бяло вино - 80 мл сухо
  • майонеза - 2 с.л.
  • мак - 2 ч.л.
  • олио
  • маруля
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещен тиган задушаваме лука, нарязан на ситно. Добавяме изчистените миди, запържваме 3-4 минути и слагаме виното.

Прибавяме розмарина при мидите, оставете да къкри 10 -15 минути. Оцеждаме от соса и вадим листата розмарин.

Сложете в купа и добавете нарязаните на кубчета бекон и кисели краставички.

Прибавете подправките на вкус и майонезата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: