Лесна ябълкова торта без печене

29/02/2016
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо847
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пакет житен дар
  • бисквити - 15 бр. кафяви, чаени
  • ябълки - 5 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 щ.
  • за крема
  • заквасена сметана - 400 г
  • захар - 1 к.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • течен шоколад - 20 г
  • мюсли - 100 г с шоколад и стафиди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя кремът. В купа се разбива сметаната със захарта, ванилията и течния шоколад.

Разбърква се добре с телена бъркалка и се оставя в хладилника за кратко да стегне.

Ябълките се обелват и рендосват, смесваме със захарта, канелата и джинджифила.

В тавичка се нарежда един ред бисквити от житния дар, отгоре се разпределя част от ябълковата смес.

Следва кремът със сметана и поръсваме с мюсли. Така се правят три реда, като се редуват продуктите.

Завършваме с крем, поръсен с мюсли. Оставя се в хладилник да стегне и да попие в бисквитите за една нощ.

На другия ден се нарязва и сервира. Вкусно, лесно и бързо!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Пробвала съм със много видове бисквити и с тях става лесно и много вкусно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв