Питка детелина

29/02/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Една питка може да донесе повече от щастие, носи и наслада "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 894
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирам маята с топлото мляко заедно със захарта и малко брашно. След като шупне, се замесва тесто заедно с останалите продукти.

Оставя се да удвои обема си, след което се дели на една малка и една голяма част. Голямата се разделя на 6 еднакво големи части (около 170 г) а другата част разделям на 2.

Всяка част от 6-те топки разточвам на обла кора, която намазвам обилно с мас, поръсвам със сирене и режа от центъра до края.

После навивам от единия край и се получава едно руло с остра и тъпа част. Подреждам в тавата 3 такива части, а от другите три навивам от двете страни и се получава с две рулца.

Редя ги едно голямо и едно двойно. А от останалото тесто разточвам две обли кори, които слепям, като са намазани с мас, и ги режа на 3 триъгълника.

Цепвам ги по средата и промушвам от долу нагоре( получава се листо). Тях редя в центъра над двойните рулца. Оставям питката да втаса, след което я мажа с жълтък, мляко и олио.

Пека в загрята фурна на 160 градуса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Благодаря! Става висока и много пухкава. Вчера набързо я оформих, не е много сложна.:)
0
0
Гергана  Георгиева
Много е красива,сигурна съм че е и много вкусна
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв