Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквени пънчета

Тиквени пънчета

Тиквени пънчета
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
29/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
9
"За всяка тиква е въпрос на чест да стане част от плънката на тези неустоими тиквени пънчета, честна дума"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. начупени
  • канела - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • за сиропа
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете тиквата. Настържете я на едро ренде и я задушете с олиото и захарта, докато омекне. Добавете нарязаните орехи и канелата. Оставете плънката да се охлади.

Разстелете корите. Вземете две кори, сложете от плънката върху корите, сложете отново две кори, пак плънка и така редувайте, докато свършите корите и плънката.

Най-отгоре завършете с тиквена плънка. Навийте така наредените кори на руло. Нарежете рулото на парчета.

Наредете парчетата в подмазнена и суха тава, с плънката нагоре. Намажете с масло и изпечете в сгорещена фурна до златисто.

Направете сироп от захарта и водата и напръскайте готовия тиквеник.

Поръсете тиквеника с пудра захар.

Тиквените пънчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: