Руло на точки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Руло на точки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • за точките
  • какао - 1 к.л.
  • за плънката
  • сини сливи - 100 г (плодове по избор)
  • за намазване
  • крем - 1 пакетче Оле (Dr. Oetker)
  • масло - 1 ч.л. краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в купа яйцата със захарта до кремообразна смес.

Пресейте брашното, бакпулвера и ванилията и ги добавете към яйцата, като разбърквате с дървена лъжица до пълното поемане и достигане на гладка хомогенна смес.

Отделете в купичка няколко лъжици от сместа и добавете към нея какаото, разбъркайте до получаване на хубав кафяв цвят.

Вземете тавата в която ще печете платката за рулото, намажете я с маслото и сложете хартия за печене. С помощта на лъжичка или щприц вземайте от кафявата смес и поставяйте на места върху хартията точки от тестото.

Сложете тавичката във фризера за 10 мин. да стегнат точките. Нарежете плодовете на ситно, в моя случай използвах сливи.

Вземете тавата и изсипете внимателно кексовата смес, оцветените точки ще са замръзнали и няма опасност да се смесят с основното тесто.

Сложете във фурната на 170 градуса за около 15 мин. След като се изпече платката, се вади от тавата и още докато е топла, се навива на руло заедно с хартията, оставете да се охлади за няколко минути и го разгънете.

Махнете внимателно хартията и поставете върху влажна кърпа с точките надолу.

Направете си крема по указанието на опаковката и намажете с него платката, като оставяте разстояние по краищата.

Отгоре поръсете с плодовете и навийте отново внимателно на стегнато руло, като може да си помагате с кърпата.

Увийте готовото руло във фолио и оставете в хладилника за няколко часа да стегне. Извадете го, махнете фолиото, отрежете неравните краища и поръсете леко с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Интересно се е получило.Харесва ми
29.02.2016 11:12