Ярешко по пирдопски

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105465130413
Ярешко по пирдопски
Снимка: Adriyana - Adi
2 / 3
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 1 кг по възможност да има и кокал
  • зелен фасул - 200 г
  • лук - 200 г
  • моркови - 200 г
  • тиквички - 200 г
  • чушки - 200 г микс
  • люти чушки - 1 бр.
  • чесън - 3 цели глави
  • патладжани - 1 бр.
  • картофи - 200 г
  • доматен сок - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бахар - 5 зърна
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се нарязват на едро, заедно с месото се поставят в дълбок гювеч.

Чесънът и лютата чушка се оставят цели. Чесънът е дори с обелките и се поставя най-отгоре.

Маслото се разтопява и се излива горещо върху останалите съставки, заедно с подправките.

Пече се на 140 градуса 4 часа в запечатан с тесто гювеч. Сервира се горещо с наситнен магданоз

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусно изглежда аз често готвя ярешко, ще пробвам и твоята рецепта но може би без дафиновия лист.
29.02.2016 12:20