Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питка хляб

Питка хляб

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Питка хляб
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 3
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 2 в.ч.
  • мая - 1 пакет
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 3 с.л.
  • масло - 1/2 в. ч.
  • брашно - колкото поеме
  • сусам - за поръсване
  • За плънката
  • кашкавал - 300 - 400 г
  • колбас - 1 телешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко трябва да е хладко. Към него се добавят всички продукти и се омесва меко тесто. Оставя се да втаса 20 мин. След това тестото се разделя на три равни части.

Леко се разточват. Намазват се леко с масло. Вътре се слага настърган кашкавал и нарязания на резени колбас. Оформят се във вид на продълговат хляб.

Нареждат се в намазнена тава, оставят се да втасат още малко, намазват се с разтопено масло. Правят се разрези отгоре и се поръсват със сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: